maandag 5 oktober 2015

Feestje!

Met een pasgeboren baby kom ik niet zo veel aan haken toe. Maar af en toe kom ik er nog een beetje aan toe. En omdat onze kleine man 2 werd ben ik aan de slag gegaan met vlaggetjes. Ik heb op internet gesneupt maar daar vond ik niet de vlaggetjes die ik wou hebben. Dus heb ik zelf een patroontje bedacht. Het is eigenlijk heel makkelijk.

Dit is hoe ik het gedaan heb:
Je begint met twee lossen. Dan haak je twee stokjes in de tweede losse. 2 lossen  en keer het werk.
Bij alle volgende toeren ga je steeds met 1 stokje meerderen. Dit doe je door aan het begin van de toer 2 stokjes in 1 steek te haken. Hierbij tellen de 2 keerkossen almals 1 stokje.
Ik heb 20 toeren gehaakt. Maar het kan ook meer of minder. Mocht je wat bredere vlaggetjes willen hebben kan je in elke toer 2 keer meerderen. Aan het begin en aan het eind van de toer.



De cijfers en letters heb ik erop geborduurd. Het patroon heb ik van internet gehaald.



Dan moeten de vlaggetjes nog aan elkaar. Dit heb ik alsvolgt gedaan:
Eerst 30 lossen gehaakt (of hoeveel je maar wilt) Dan pak je het eerste vlaggetje en haak je een vaste in het eerste stokje van de vlag. Vervolgens in elk stokje een vaste tot het einde van de vlag. Dan 3 lossen en het volgende vlaggetje. Je moet de volgorde aanhouden waarin de vlaggetjes moeten hangen. Aan het eind weer een stuk of 30 vasten. En nu maar ophangen die vlaggetjes.



Mocht je nou zelf ook zo'n mooie vlaggenlijn willen hebben maar niet zelf kunnen maken dan wil ik er wel 1 maken. Het kan in alle kleuren en alle cijfers en letters. Het is bijvoorbeeld ook leuk als geboortecadeau met de naam van de baby. 
Stel je wilt een vlaggenlijn stuur me dan even een berichtje. Ze zijn €1,50 per vlaggetje met letter. En zonder letter is het €1,- per vlaggetje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten